diumenge, 3 de febrer del 2013

Cova d'Artà. Antigues Targetes Postals


Cuevas de Artà
Capdepera, Mallorca
Targetes postals

La targeta postal il·lustrada més antiga que es coneix circulada (segons el seu mata-segells), és una targeta impresa en fototípia titulada "Recuerdo de Madrid" de la casa d'arts gràfiques "Fototípia Hauser y Menet", pionera en l'edició de targetes postals a Espanya . La postal està circulada de Madrid a Barcelona el dia 21 d'octubre de 1892, i pertany a la col lecció de Jesús Sitjà.

La normativa de Correus obligava als usuaris a escriure els seus missatges en el front de la postal, moltes vegades sobre la il·lustració, reservant l'anvers per al nom, adreça del destinatari i els timbres. A Gran Bretanya, per dedicar més espai al missatge es proposa dividir mitjançant una línia l'anvers de la postal en dues parts, reservant-se el costat esquerre per a l'escriptura i el dret per a la direcció.

D'aquesta manera, la il·lustració de la postal no es danyava, apreciant millor en ocupar tot l'espai. Aquesta mesura és recollida el 1905 per la Unión Postal Universal i generalitzada a tots els països, entre ells Espanya mitjançant Reial decret de 7 de desembre de 1905.
















Centro de Documentación y Museo de la Espeleología
P.O. Box, 1251 - 18080 GRANADA
cdmuseoespeleo@movistar.es


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada